• youtube
  • Linkedin
  • Twitter
  • Facebook
khampani

Mokhoa oa ho omisa li-mushroom ka phaposi ea ho omisa moea o chesang

Mokhoa oa ho omisa li-mushroom ka phaposi ea ho omisa moea o chesang?

Li-mushroom li atisa ho ba le hlobo le ho bola tlas'a boemo bo bobe ba leholimo. Ho omisa li-mushroom ka letsatsi le moea ho ka lahleheloa ke limatlafatsi tse ngata ka ponahalo e fokolang, boleng bo tlaase. Ka hona, ho sebelisa kamore ea ho omisa ho senya li-mushroom ke khetho e ntle.

Mokhoa oa ho fokotsa metsi a li-mushroom ka kamoreng ea ho omisa:
1.Boitokisetso. Joalo ka ha ho kopiloe, li-mushroom li ka aroloa ka lithupa tse sa khaoloang, lithupa tse sehiloeng ka halofo le lithupa tse sehiloeng ka botlalo.
2. Ho lata. Litšila le li-mushroom tse robehileng, tse hlobotseng le tse senyehileng li lokela ho khethoa.
3.Ho omisa. Li-mushroom li lokela ho behoa fatše holim'a terei, 2 ~ 3kg e laetsoe ka tereing. Li-mushroom tse ncha li lokela ho khethoa ka har'a sehlopha se le seng ka hohle kamoo ho ka khonehang. Li-mushroom tsa lihlopha tse fapaneng li lokela ho omisoa ka linako kapa likamore tse arohaneng. Li-mushroom tsa boholo bo ts'oanang tse omisitsoeng ka har'a beche e le 'ngoe li molemo ho ntlafatsa ho omisa ho ts'oana.

Litlhophiso tsa mocheso le mongobo:

Sethala sa ho omisa

Tlhophiso ea mocheso (°C)

Litlhophiso tsa taolo ea mongobo

Ponahalo

Nako ea ho omisa (h)

Sethala sa ho futhumala

Mocheso oa ka tlung ~ 40

Ha ho na mongobo o tsoang nakong ena

0.5~1

Ho omisa mohato oa pele

40

Palo e kholo ea ho tlosoa ha mongobo, ho tlosa mongobo ka botlalo

Ho lahleheloa ke metsi le li-mushroom bonolo

2

Ho omisa mohato oa bobeli

45

Tlosa mongobo ka linako tse ling ha mongobo o feta 40%

Ho fokotseha ha pileus

3

Ho omisa mokhahlelo oa boraro

50

Pileus e honyela le ho fifala, lamella e fifetse

5

Ho omisa mohato oa bone

55

3~4

Ho omisa mokhahlelo oa bohlano

60

Ho lokisa 'mala oa pileus le lamella

1~2

Ho omisa sethaleng sa botšelela

65

E omisitsoeng le e bōpehileng

1

Litlhokomeliso:
1. Ha thepa e sa khone ho tlatsa kamore ea ho omisa, lesela le bataletseng le lokela ho tlatsoa ka hohle kamoo ho ka khonehang ho thibela moea o chesang hore o se ke oa tsamaea ka nako e khutšoanyane.
2. Bakeng sa ho boloka mocheso le ho boloka matla, ho lokela ho behoa dehumidified ka linako tse ling ha mongobo o feta 40%.
3. Basebetsi ba se nang phihlelo ba ka shebella boemo ba ho omisa ha thepa ka nako leha e le efe ka fensetere ea ho shebella ho fumana ts'ebetso ea ho tlosa mongobo. Haholo-holo nakong ea morao-rao ea ho omisa, basebetsi ba tlameha ho ela hloko ka linako tsohle ho qoba ho omella kapa ho omisa ho feta tekano.
4. Nakong ea ts'ebetso ea ho omisa, haeba ho na le phapang e kholo ea tekanyo ea ho omisa pakeng tsa holimo le ka tlaase, ka ho le letšehali le ka ho le letona, basebetsi ba lokela ho khutlisa terei.
5. Kaha lisebelisoa tse fapaneng li na le litšobotsi tse fapaneng tsa ho omisa, moreki a ka buisana le moetsi bakeng sa mekhoa e khethehileng ea ho omisa.
6. Ka mor'a ho omisa, lisebelisoa li lokela ho phatlalatsoa le ho pholile sebakeng se omileng kapele kamoo ho ka khonehang.


Nako ea poso: Mar-02-2017